John walter svt

Granskning: Här är barnen som for illa innan John Walter dog

Granskning: Här är barnen som for illa innan John Walter dog | SVT Nyheter

22 dec. 2022 — SVT Nyheter har pratat med personal, föräldrar och barn som bodde på HVB-hemmet och med hjälp av journaler visar SVT:s fortsatta granskning att …

Hemmet där 5-åriga John Walter bodde när han dog hade fler barn som for illa – men föräldrar, socialtjänst och myndigheter fick inget veta, visar SVT:s fortsatta granskning. En 8-åring förfrös fötterna månader innan dödsolyckan. Tidigare anställda är i dag mycket kritiska och menar att hemmet borde ha stängt innan John Walter dog.

Personalen vill ha en Lex John Walter | SVT Nyheter

21 dec. 2022 — I dag vill flera ur personalen ha en lagändring, en Lex John Walter, så att ledningen får ett straffrättsligt ansvar för barnens säkerhet. – Och …

Röster höjs nu från den förra personalen på HVB-hemmet Platea där 5-åriga John Walter bodde när han dog. – Vi behöver en Lex John Walter för att trygga institutionsplacerade barns säkerhet, säger initiativtagaren Therese Hollsten.

John Walter-fallet: Pappan överklagar domen | SVT Nyheter

4 jan. 2023 — Enligt domen från Värmlands tingsrätt ska de anställda betala 42 400 kronor i skadestånd till John Walters pappa och 30 000 kronor till mamman.

Två anställda vid det HVB-hem där John Walter bodde dömdes i december för vållande till annans död. Nu överklagar pappan Hans-Erik Sjöholm domen till hovrätten.

Åtta minuter avgjorde femåriga John Walters död – SVT Nyheter

Åtta minuter avgjorde femåriga John Walters död | SVT Nyheter

28 aug. 2022 — John Walter var autistisk och bodde på ett HVB-hem för att utredas. Men trots att det skulle vara minst en personal med honom hela tiden så …

Det var åtta minuter som avgjorde femårige John Walters död, visar förundersökningen som SVT Nyheter tagit del av. Två ur personalen misstänks för vållande till annans död och snart kan åtal väckas.

Dömda i John Walter-fallet överklagar tingsrättens dom

Dömda i John Walter-fallet överklagar tingsrättens dom | SVT Nyheter

28 dec. 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Tidigare i december så kom domen i det uppmärksammade John Walter fallet, där en femåring hittades drunknad efter att ha rymt från ett HVB-hem i Hagfors. Nu väljer de två dömda att överklaga tingsrättens beslut.

HVB-anställda döms för att ha vållat John Walters död

HVB-anställda döms för att ha vållat John Walters död | SVT Nyheter

6 dec. 2022 — De två anställda som stått åtalade för att genom oaktsamhet vållat femårige John Walters död dömdes i dag vid Värmlands tingsrätt.

De två anställda som stått åtalade för att genom oaktsamhet vållat femårige John Walters död dömdes i dag vid Värmlands tingsrätt. De båda dömdes till villkorlig dom för vållande till annans död.

Rättegången om John Walters död inledd – SVT Nyheter

Rättegången om John Walters död inledd – personalen förnekar brott | SVT Nyheter

11 okt. 2022 — Rättegången om femårige John Walters död i Hagfors har inletts. De två personer som jobbade när pojken avvek från HVB-hemmet står åtalade …

Rättegången om femårige John Walters död i Hagfors har inletts. De två personer som jobbade när pojken avvek från HVB-hemmet står åtalade för vållande till annans död genom oaktsamhet. Bägge två hävdar att de inte har något straffrättsligt ansvar.

Kritiserad föreståndare på John Walter-hemmet stoppas av Ivo

Kritiserad föreståndare på John Walter-hemmet stoppas av Ivo | SVT Nyheter

22 dec. 2022 — Nu kan SVT avslöja att hon i väntan på besked från Ivo jobbat i ett annat hårt kritiserat HVB-hem: Mölnbacka ungdomshem. Birgitta Berg …

Den kritiserade föreståndaren för Platea, det HVB-hem i Hagfors där femårige John Walter bodde när han drunknade, stoppas av Ivo från att driva verksamhet. Nu kan SVT avslöja att hon i väntan på besked från Ivo jobbat i ett annat hårt kritiserat HVB-hem: Mölnbacka ungdomshem.

60 sekunder: Femåring rymde från HVB-hem – hittades död

60 sekunder: Femåring rymde från HVB-hem – hittades död | SVT Nyheter

11 okt. 2021 — Det var i mitten av juni 2021 som femårige John Walter försvann från HBV-hemmet Platea i Hagfors. Efter en stor sökinsats hittades han död i …

Det var i mitten av juni 2021 som femårige John Walter försvann från HBV-hemmet Platea i Hagfors. Efter en stor sökinsats hittades han död i en närliggande å. I videon får du en sammanfattning av händelseförloppet och hur det gick med HVB-hemmet.

Keywords: john walter svt